4 bästa HBO-karaktärer någonsin

 

 

Home Box Office – mer känd som HBO – representerar tv-produktionens crème de la crème, efter att ha varit värd för några av de mest hyllade programmen genom tiderna, inklusive The Sopranos, The Wire och Game of Thrones. Som sådan är det ingen överraskning att det inflytelserika nätverket har presenterat några av de största tv-karaktärerna som någonsin skapats, som sträcker sig över ett stort antal personlighetstyper och genrer. Dessa namn utgör några av de mest berömda karaktärerna som någonsin dykt upp på skärmen, och har vanligtvis ett stort kabinett med tv-priser som ett erkännande för kvaliteten på deras respektive skådespelare eller skådespelerska.

I många fall – där dessa karaktärer hyllas som det bästa med en show som redan buktar sig under tyngden av den positiva kritiska respons den har fått – är det svårt att föreställa sig ett scenario där dessa program hade samma framgång utan dem. Med tanke på rikedomen av fantastiska alternativ att välja mellan, är vi bortskämda med valmöjligheter på den här listan, men låt oss gå vidare och välja bara tio av HBO:s mest minnesvärda, skiktade och ikoniska karaktärer i nätverkets historia…

1. Rust Cohle – True Detective

Kvaliteten på den tidigare mästerliga True Detective har sjunkit under senare säsonger. Detta beror till stor del på att ribban satts så högt av den magnifika prestationen av Matthew McConaugheys som Rustin “Rust” Cohle, när han jagar en seriemördare tillsammans med Woody Harrelsons Martin Hart i seriens första säsong.

Irreparabelt skadad av sin dotters död blev Cohle beroende av droger som en följd av sin tid som undercover-polis. Trots att han blir fri från drogerna, dröjer mentala och fysiska konsekvenserna av hans drogmissbruk kvar och plågar Rust. En noggrann detektiv med öga för detaljer och en oöverträffad vilja att göra vad som krävs, kallas han “skattemannen” av andra poliser pga hans vana att föra in varje liten detalj i ett stort bokföringsbok.

Cohle är nihilistisk som en följd av de många hemska påverkningarna i hans liv och ser människor som inget annat än “medvetet kött” när han och Marty jagar det avskyvärda Yellow King.

I en redan imponerande karriär, kan Cohle vara McConaugheys finaste prestation hittills. Skådespelarens magnetiska rolltolkning av Rust är helt förtrollande och väcker en hjärtskärande emotionell reaktion hos de tittare som har turen att få se den. Det fantastiska med McConaugheys tolkning av Rust är hans förmåga att lätt vända vad som verkar vara en oskyldig konversation till några av True Detectives mest gripande scener. En karaktär för tiden.

2. Omar Little – The Wire

Barack Obama sa en gång om sin favoritkaraktär i den genreomdefinierande serien The Wire, “Han är inte min favoritperson, men han är en fascinerande karaktär.”

Till livs kommen av den förlorade, storslagne Michael K. Williams, var Omar en oväntad frisk fläkt i den snabbt stagnerande landskapet av polisproceduraler och kriminaldramor på den tiden.

Skottgevärsbärande rånare är så rik en karaktär som kan tänkas för en TV-serie. Som en homosexuell man är Omars personlighet skarpt kontrasterad mot det testosteronfyllda maskuliniteten i de kretsar där han brukar hittas. Han skadar inte civila om det är möjligt och han finner användningen av svordomar mycket stötande. Han fläktar ut sin formidabla intelligens under The Wires fem säsonger och trots sin låga nivå på gatunivå, lyckas Omar utmanövrera de stora fiskarna i Baltimores drogkretsar vid flera tillfällen.

3. Daenerys Targaryen – Game of Thrones

Game of Thrones var en global fenomen, som dominerade landskapet av tv-serier under en åtta säsongers tid. Medan ensemble-castet gav en mängd namn värda att inkludera på denna lista – Peter Dinklages oöverträffade tolkning av Tyrion Lannister som ett primärt exempel – var den största karaktären från HBO:s fantasyepos utan tvekan Emilia Clarkes Targaryen-drottning.

En drottning med avsikten att avsluta slaveri och förtryck (trots hennes höga politiska status), en befriare vars undersåtar kallade henne “Moder” och någon som bara hände att ha tre häpnadsväckande drakar som stöd. De mer mystiska aspekterna av Daenerys karaktär – såsom hennes oförmåga att skadas av eld och att drakägg kläcktes bara för henne efter tusentals år – gav henne en aura av en Westerosi halvgud och en främsta kandidat att till slut kräva Järnthronen.

4. Tony Soprano – The Sopranos

Precis som med Game of Thrones och The Wire, så har The Sopranos flera karaktärer som kan fylla platser på denna lista. Edie Falcos Carmela Soprano och Lorraine Braccos Jennifer Melfi är ofta med i debatten om “största karaktären i tv-historien” på grund av deras prestationer i en serie som många hänvisar till som HBO:s meisterverk.

Med det sagt, är den största karaktären i HBO (om inte tv-historien) James Gandolfinis oförglömliga gangster och huvudprotagonist, Tony Soprano. Den förlorade storskådespelarens roll som den legendariska brottsbossen betraktas som hans största roll i en redan präglad karriär av fantastiska prestationer, en som tjänade honom överväldigande positiv kritikerreception och många tv-utmärkelser och priser. Han balanserar sin snabba uppgång i maffian samtidigt som han kämpar mot sina egna personliga demoner, Gandolfinis ikoniska rolltolkning av Tony är en absolut triumf på alla möjliga sätt.

 

Hello, friends! I’m Hannah, a creative and dynamic blog writer. So brace yourself, because, with me, you’re in for an unforgettable ride through the world of blogging. Are you ready?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *