4 planerade säsonger av inställda sci-fi-TV-program

 

Det är en olycklig sanning att även om författare, konstnärer och kreatörer lägger fram stora visioner och djärva idéer som inte kan skyndas på för många av deras shower, så kan inte alla överleva farorna med låga betyg, dåliga recensioner och studiointerferens. För varje show som fick sitt perfekta slut, finns det en annan som blev knuffad åt sidan innan det var dags. Detta är lika sant för science fiction och dess närliggande genrer som det är för alla andra, men det hängivna fandomen som ofta fäster sig vid dessa program kan bli bittert besvikna över resultaten.

Men bara för att de blev nedskurna i sin bästa tid betyder det inte att program inte hade mål som de fortfarande ville uppnå och betyder inte att vi inte kan veta vad de är. Att rota runt i askan efter något som inte var menat att vara kan kasta lite ljus över de berättelser som våra skribenter ville berätta, så här är tio inställda tv-sci-fi-program som hade planer på att gå vidare.

1. Farscape

Precis som nästa punkt på den här listan fick vi faktiskt en säsong av den härliga Farscape efter att det hade blivit avbrutet. I slutet av tredje säsongen förnyades showen för två säsonger till, men medan den fjärde säsongen gjordes bestämde sig Sci-Fi Network att ångra avtalet och avbryta den femte. Istället uppnåddes ett avtal om att göra en miniserie på tre timmar för att avsluta kvarvarande intriger.

Det kallas The Peacekeeper Wars, och om du har sett det har du sett ungefär allt som den femte säsongen av Farscape skulle ha försökt göra. Åtminstone vad gäller stora, övergripande berättelselement, det är. Scarrens och Peacekeepers skulle till slut ha gått till den krig som hade varit på gång de senaste åren, och en vattenplanet full av Eidolons skulle vara nyckeln till att skapa fred, efter att vår hjälte John Crichton till slut byggde Wormhole Weapon och använde dess otroliga makt.

Det skulle utan tvekan ha varit ett antal enskilda avsnitt för att fylla ut säsongen, med Moya fortfarande på flykt från både Peacekeepers och Scarrens. De är bara så bra på att göra vänner var som helst de går.

2. Stargate SG1

Stargate SG1 avbröts 2007 efter tio säsonger och fansen kände smärtan. Trots att spinoff-showen Stargate Atlantis fortfarande var stark, var förlusten av en elfte säsong för SG1 sorglig för många. Det fanns naturligtvis planer på en elfte säsong, som skulle ha följt samma ungefärliga bana som den tionde.

Den sista säsongen hade fokuserat främst på jakten efter Sangraal (en liten röd kula som kunde utplåna Ascended Beings) och dess till slutliga användning på den Ascenderade Ori, vilket lämnade deras massa av mänskliga följare förödande i Milky Way Galaxy. Elfte säsongen skulle också ha fokuserat på sökandet efter ett annat mystiskt föremål som lämnats efter av Ancients, det mytiska Ark of Truth, som har makten att avsluta konflikten. Tack och lov för fansen av showen, tog två direkt-till-DVD-filmer vid där showen slutade. Först var det titulära Ark of Truth, som beskrev slutet på Ori-kriget. Sedan kom Continuum, där Ba’al försökte ha sitt sista skratt. Kasta in några fler lättsamma avsnitt med ett par skämt och förhoppningsvis en cameo av Jack O’Neill, och det skulle förmodligen ha varit den elfte säsongen.

3. Invasion

Baserat på Invasion of the Body Snatchers, var den kortlivade showen Invasion 2005 en stor plan för en femårig ark om vattenbaserade utomjordingar som infiltrerade en liten floridaby efter en orkan. Tyvärr hade showen premiär några få månader efter de förödande effekterna av orkanen Katrina och all tidig reklam för den drogs tillbaka. Showen hittade aldrig ett publik och avbröts efter en säsong.

Flera av stjärnorna, inklusive William Fichtner, har pratat om vart showen skulle ha tagit vägen om de hade kunnat fortsätta. Fichtners karaktär Sheriff Tom Underlay skulle ha upptäckt att hans fru hade överlevt planetkrasch som hade kommit att definiera hans överlevnadsmentalitet och att hon nu var chef för den tryckande militära operationen som trakasserade hans by, medan bästa vännerna Russell och Dave skulle ha gjort sitt bästa för att avslöja Underlay som en av Hybriderna.

Tyler Labine, en annan skådespelare i showen, hade sagt att den stora planen var för avslöjandet att mänskligheten aldrig kan vinna mot dessa vattendjur, för hybridiseringen av de två skulle ha blivit en nödvändig evolution för mänsklighetens överlevnad. Till slut skulle kroppsnatterna ha vunnit, på sitt eget sätt.

4. Star Trek Enterprise

Avlysningen av Star Trek Enterprise 2005 var en stor käftsmäll för Trek-fans, eftersom någon form av Star Trek hade varit på deras skärmar under de senaste 19 åren. Även om Enterprise inte vann över många fans under sina första två säsonger, fungerade den tredje som en utmärkt palettrensare och den fjärde visade en riktning som showen borde ha tagit hela tiden. Många fans talade om hur showen precis började bli bra när den avbröts.

Den fjärde säsongen fokuserade på att berätta ursprungshistorier för många av Star Treks intressanta frågor. De handlade om vulcanernas samhälle som vi känner det idag, de handlade om människors motvilja mot främmande närvaro på jorden och det viktigaste av allt, de förklarade varför Klingons hade släta pannor i The Original Series.

Planerna för en femte säsong hade inkluderat en berättelse som besökte molnträdstaden Stratos, en idé som Manny Coto inte kunde få plats med i den fjärde säsongen (från TOS episoden The Cloud Miners) och början på Jord-Romulan War. Fanfavoritkaraktären Shran (den Andorian som spelas av Jeffery Combs) skulle också ha gått med i besättningen på heltid som vapenexpert och motvikt till den påverkan vulcanerna hade på mänskligheten.

Vad som kunde ha varit.

 

Hello, friends! I’m Hannah, a creative and dynamic blog writer. So brace yourself, because, with me, you’re in for an unforgettable ride through the world of blogging. Are you ready?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *